(Postoperatieve) revalidatie

Revalidatie

Na het krijgen van een ingrijpend letsel volgt vaak een periode van revalidatie. Voorbeelden hiervan zijn revalidatie na een rughernia, hartklachten, ongeval, neurologische aandoeningen zoals een beroerte, en spierziekte(s). Tijdens de revalidatie is het van belang dat uw lichaamsfuncties zo optimaal mogelijk getraind worden zodat u uw dagelijkse activiteiten weet goed kunt oppakken. Een goede begeleiding zal het herstel bevorderen en versnellen. Dit vraagt om een goede medische kennis van de behandelaar maar ook om een goed inzicht in de eisen die uw omgeving aan u stelt.

Postoperatieve revalidatie

Heeft u een operatie ondergaan aan bijvoorbeeld uw knie, heup, rug of schouder? Natuurlijk wilt u uw dagelijkse leven dan weer snel oppakken. Het kost echter tijd om volledig van de operatie te herstellen. Lichamelijke conditie, leeftijd en thuissituatie zijn uiteraard van invloed op het herstel. Na een operatie wordt u meestal door uw specialist doorverwezen naar een fysiotherapeut voor verdere revalidatie. Het doel hiervan is om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven, werk te hervatten en weer te kunnen sporten. Elke operatie is anders en vraagt een andere aanpak.

Werkwijze Samen Fysiotherapie

Binnen Samen Fysiotherapie werken we met gespecialiseerde fysiotherapeuten die u optimaal kunnen begeleiden in uw revalidatieproces.
Samen Fysiotherapie onderscheidt zich van veel andere fysiotherapiepraktijken doordat zo snel en veel mogelijk functioneel wordt geoefend. Immers in het dagelijks leven moet u deze vaardigheden ook kunnen uitvoeren. Juist door functioneel te trainen wordt uw belastbaarheid in deze situaties vergroot en bent u beter en sneller in staat om uw activiteiten weer op te pakken.
Omdat revalideren vaak veelomvattend is, houden wij oog voor uw specifieke wensen, uw thuis- of werksituatie en werken we nauw samen met andere zorgverleners die bij u betrokken zijn. Op deze manier wordt uw revalidatietraject optimaal gestroomlijnd.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie over revalideren?