ParkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een chronische aandoening, die meestal begint tussen het 50e en 60e levensjaar. De hersenen maken de stof dopamine onvoldoende aan. Deze stof is noodzakelijk om de signalen vanuit de hersenen door te geven aan de rest van het lichaam. Een tekort aan dopamine kan leiden tot traagheid, stijfheid, bewegingsarmoede en beven. Zo kan het voorkomen dat u, als u wilt gaan lopen, vastgenageld blijft staan op de grond.

Als u ten gevolge van Parkinson problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Dat is ook het geval wanneer uw conditie minder wordt of als u nek- of schouderklachten heeft. Contact met de fysiotherapeut is ook zinvol als u vaker valt en juist geneigd bent om minder te bewegen. Dat is begrijpelijk. Actief blijven heeft echter een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met uw hart.

Danny Kempinga en Herman Leusink zijn bij het ParkinsonNet aangesloten. Samen met u kijken zij of fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de problemen die u ervaart. De behandeling kan bestaan uit hulp bij het onderhouden of opbouwen van uw conditie. Verder kunt u samen met hen werken aan de verbetering van specifieke dagelijkse activiteiten zoals lopen en het opstaan uit een stoel. De korte lijnen die zij met het ziekenhuis hebben, maken een optimale zorg bij deze complexe ziekte mogelijk.

Wilt u meer weten over onze ParkinsonNet fysiotherapeuten? Kijk dan op de persoonlijke pagina van Herman Leusink en Danny Kempinga.

Meer informatie

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie over ParkinsonNet?