Waarom therapie in groepen

Groepsgerichte behandelingen hebben als meerwaarde dat je elkaar kunt stimuleren en dat je van elkaar kunt leren. Daarnaast is het ook een stuk gezelliger om samen met een doel bezig te zijn en samen te bewegen.

Vrijwel alle fysiotherapiepraktijken bieden groepsbehandelingen aan. Iedere praktijk op een eigen manier. Vaak houdt dit in dat er bewogen wordt in een sportschool-setting. Dit is niet de wijze waarop Samen fysiotherapie groepstherapie in wil vullen. Wij willen juist dat het bewegen functioneel en veelzijdig wordt aangeboden zodat het gemakkelijk is om zelfstandig verder te oefenen. De kans dat u zelf uiteindelijk meer gaat bewegen wordt hiermee groter.

Samen fysiotherapie heeft een ruimte met apparatuur zoals een loopband en een hometrainer. Daarnaast maken we ook gebruik van de gymzaal op nieuwHessen. Deze zaal is zeer geschikt om meer functioneel en sportgerelateerd te oefenen. Wij werken nauw samen met andere sportaanbieders en andere disciplines zoals diëtisten, ergotherapeuten en maatschappelijk werk.  Daarnaast werken wij ook samen met de verschillende gemeentelijke instanties in Aalten.
Dit geeft ons zeer veel mogelijkheden om u een goed en breed aanbod aan te kunnen bieden! Een aanbod dat vaak veelzijdiger is dan fysiotherapie alleen.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie over onze groepen?