Onze diensten

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Samen Fysiotherapie in Aalten luistert naar de reden van uw komst en wensen tot verbetering. Samen kijken we naar uw lichamelijke situatie en de factoren die we kunnen beïnvloeden. Met een behandeling op maat zorgen wij ervoor dat u beter kunt bewegen.

fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut richt zich op het dagelijks bewegen. Lopen, staan, springen, bukken; het zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen. Dat dit niet altijd zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. De fysiotherapeut weet hier alles van af en helpt u verder.

kinderfysiotherapie

Heeft uw kind een voorkeurshouding? Of heeft hij of zij moeite met bewegen? Samen gaan we voor het beste voor uw kind. Onze kinderfysiotherapeuten zijn de specialisten in het behandelen van kinderen met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden.

fysiotherapie bij ouderen

Bent u bang om te vallen? Of heeft u de angst om uw zelfstandigheid te verliezen? Samen Fysiotherapie helpt u om uw zelfstandigheid te behouden. Onze fysiotherapeuten hebben zich breed nageschoold en hebben veel ervaring in de zorg voor kwetsbare ouderen met een complexe gezondheidsproblematiek.

(kinder)bekkenfysiotherapie

Incontinentieproblemen zijn vaak ingrijpend; voor zowel kinderen als ouderen. Veel klachten zijn te verhelpen, maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen kunnen stappen, is goede behandeling mogelijk.

oedeemtherapie

Een borstamputatie heeft veel impact. Samen Fysiotherapie biedt u de juiste ondersteuning. Onze oedeemtherapeut behandelt patiënten, zoals u, die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens.

parkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een chronische aandoening. Als u ten gevolge van Parkinson problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Dat is ook het geval als uw conditie minder wordt of als u nek- of schouderklachten heeft.

(post operatieve) revalidatie

Recentelijk een operatie gehad? Postoperatieve revalidatie is gericht op patiënten die grote en kleine medische operaties hebben ondergaan. Niet alleen hierbij, maar ook bij herstel na een trauma als gevolg van een ongeval kunt u terecht bij onze therapeuten.

Psychosomatische fysiotherapie

Het kan zijn dat u klachten heeft, die maar niet weg willen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoofdpijn of aanhoudende nek- of rugklachten. Soms lukt het ook de arts niet om een lichamelijke oorzaak bij de klachten te vinden. Misschien zijn er bijkomende klachten aanwezig, zoals vermoeidheid, benauwdheid, slecht slapen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag