Mariska Heuzinkveld

In 1996 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Mijn werkervaring is breed georiënteerd; rug- en nekklachten, herstel na orthopedische operaties, Parkinson, restklachten na een beroerte en het behandelen van mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2012 heb ik me met de masteropleiding “psychosomatische fysiotherapie” toegespitst op datgene dat mij enorm inspireert binnen de fysiotherapie: welke invloed heeft de psyche en de sociale omgeving op lichamelijke klachten? En hoe kun je met deze kennis een beter behandelresultaat bereiken?

De psychosomatisch fysiotherapeut ziet complexe klachten (die meestal al langer bestaan), niet alleen als een lichamelijk probleem, maar plaatst deze ook in de context van iemands leven en levensstijl. Bijvoorbeeld stress, angst en depressieve gevoelens hebben invloed op hoe en hoeveel je beweegt. Het samen met de cliënt onderzoeken welk (beweeg)gedrag invloed heeft op lichamelijke klachten en het geven van inzicht en technieken hoe iemand klachten zelf positief kan beïnvloeden, leidt bijna altijd tot een betere grip op de ervaren klachten.

Het geeft me erg veel voldoening om mensen op deze manier verder te kunnen helpen en positief te mogen bijdragen aan hun levenskwaliteit!

Ik ben aangesloten bij het SOLK-Net. Dit is een landelijk netwerk van kwaliteitsgeregistreerde psychosomatiektherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten).

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie?